Contacte

Comissions

Actualment hi ha les comissions següents:

 • COMISSIÓ DE FESTES

La comissió de festes col·labora amb l’escola en l’organització de les festes tradicionals catalanes que se celebren al llarg del curs escolar i gestiona també els recursos econòmics per poder-ho fer. Requereix inversions de temps puntuals en horaris laborables. De vegades, per a la realització d’aquestes tasques es necessita també el suport d’altres famílies voluntàries.

Les festes que s’organitzen des de la comissió són la de Nadal, Sant Jordi, la festa final de curs i la graduació del grup de grans, així com el sopar de famílies.

 

 • COMISSIÓ D’EXTRAESCOLARS

Des de l’AFA creiem que les activitats extraescolars són una bona eina per promoure les relacions entre els infants fora de l’aula i també per facilitar que puguin practicar esports, idiomes o activitats de lleure amb la família fora de l’horari escolar.

El curs 2018-2019 estem treballant amb:

EUROPOLIS

  • Piscina en família (grups 2-3-4). Divendres de 16 a 16:30h. Activitat d’infants i adults  dins de la piscina.
  • S’està treballant per obrir un grup els dimecres de 17:15 a 18h pels infants del grup 5 i 6. Els infants entrarien sols a la piscina amb un monitor/a i baixarien dos pares o dues mares a la piscina a donar suport. Els pares i mares haurien de portar-los i recollir-los i estar al vestuari per vestir i desvestir.

Els preus indicats són per als socis de l’AFA i poden variar lleugerament en funció dels alumnes inscrits i del pressupost definitiu de cada activitat.

Per a inscriure’s cal enviar un correu electrònic a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Responsable: Alexandra (mare de l’Iu del grup 1) i Elena (mare del Joan del grup1).

 • COMISSIÓ DE XERRADES I ALTRES ACTIVITATS

L’AFA de Can Novell, a través de xerrades, tallers i altres iniciatives, pretén oferir a totes les famílies interessades, un espai de formació i reflexió que ens pugui acompanyar en la criança dels nostres infants de 0 a 3 anys.

Si vols proposar-nos algun tema utilitza els nostres espais de participació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., bústia de suggeriments del vestíbul  i/o en persona als membres de l’AFA.

 • COMISSIÓ DEL WEB

La comissió del web s’encarrega de dur a terme les actualitzacions de la web de l’AFA.

A través del web volem:

  • informar a les famílies sobre temes relatius a l’escola
  • donar servei a les comissions per facilitar la informació i la col·laboració en aquestes
  • facilitar l’accés a les fotografies de l’escola mitjançant una contrasenya
 • COMISSIÓ DEL CASAL D’ESTIU

La Comissió del Casal d’estiu organitza i gestiona el període d’allargament i del casal d’estiu, que té lloc al centre durant el període de vacances escolars del juliol. Aquest curs es fa a través de l’empresa de monitoratge Clece.

Es tracte d’un projecte integrador que segueix la metodologia del centre i es basa en els aprenentatges vivencials a través del joc, l’experimentació i la manipulació.

Allargament de la jornada:

La primera quinzena del mes de juliol, aquest curs de l’1 al 12 de juliol, l’escola realitzarà la reducció de jornada lectiva, que finalitzarà a les 15 h.

L’allargament de jornada es proposa com a continuïtat de l’horari escolar durant aquestes dues primeres setmanes, de les 15 a les 17 h.

Casal d’estiu:

Es portarà a terme en l’horari de 9 a 17 h, amb possibilitat d’acollida de 8 a 9 h si hi ha un mínim d’infants.

Abans de les inscripcions es fa una reunió informativa general amb les famílies de l’escola..

 

 • COMISSIÓ DELEGATS I DELEGADES

La comissió de delegats/des està formada per tots els delegats i delegades dels grups de l’escola.

Els delegats/es s’escullen cada any a la reunió de principi de curs d’entre les famílies de cada classe. Les tasques dels delegats/des estan pendents d’aprovar-se a la primera reunió que es realitzi de la comissió.

Aquesta comissió és representada per una persona de l’AFA, l’objectiu de la qual és coordinar les accions dels delegats/des i esdevenir un punt de contacte transversal per a qualsevol comunicació entre AFA, escola i famílies.

Què és un delegat/da?

Ha de ser una persona integradora, participativa, amb actitud positiva, algú que no es desanimi...

Ha de ser un punt de referència per al tutor/tutora i ha de copsar les inquietuds de les famílies que formen el seu grup i contrastar-les amb altres delegats/des en les reunions periòdiques que es realitzen.

Funcions:

 • Pont entre famílies i escola. Servir de contacte únic per rebre totes les coses que afectin a tot el grup i poder remetre la queixa o recomanació a l’AFA, escola, educadores o qui pertoqui. Anar a les reunions de l’AFA per estar informats i col·laborar en les decisions i accions de l’AFA.
 • Buscar ajudants i col·laboradors per algunes activitats que organitzi l’AFA o l’escola (Sant Jordi, festa de final de curs…).
 • Moderador/a del grup de WhatsApp del grup segons els següents principis:

o Els missatges que es passen pel grup de classe són purament informatius i de temes d’escola. Cal que siguem molt prudents alhora de participar. Només opinar quan calgui, ja que, en principi, aquests grups han de ser informatius.

o Les famílies, un cop llegida la informació, no han de contestar ja s’entén que tothom la rep i la llegeix.

o Els problemes de classe s’han de solucionar a través de la tutora o la direcció i no a través del grup de WhatsApp.

o Els delegats informen a les famílies quan l’escola o l’AFA ha enviat un correu electrònic però en cap cas hi penjarà la fotografia de l’escrit. Cada família ha de ser responsable d’obrir el seu correu, d’aquesta manera l’escola pot veure que tothom ho ha rebut.

o Les opinions personals o dubtes/queixes s’han d’adreçar a l’estament competent: educador/a, direcció o AFA.

o El WhatsApp pot ser un mitjà per canalitzar els dubtes relacionats amb les activitats o el material escolar dels infants (on trobar mitjons antilliscants, com posar la beta...).

o Respectar els altres i la seva intimitat.

o Evitar comentar rumors i intentar eradicar-los del grup.

o Aquest grup no és per informar si un infant està malat. En aquests casos cal trucar a l’escola.

o Respondre només si s’aporta alguna cosa. o Revisar el que s’escriu. Les paraules escrites es poden malinterpretar fàcilment.

o Sempre aclarir i afavorir l’amabilitat i la cordialitat.

Als delegats/des no els correspon:

 • Intervenir en temes individuals d’un alumne i/o les seves famílies amb l’educador/a.
 • Intervenir en accions pedagògiques, les quals corresponen als professionals de l’educaciói que en tot cas seran tractades en el Consell Escolar, si s’escau.

 

 

Altres maneres de participar-hi

Si no disposes de temps per participar en les comissions i/o els horaris de les reunions no s’adapten al teu horari, hi ha altres maneres de participar:

 • Pots fer arribar els teus suggeriments o propostes; les bones idees són molt importants. Pots fer-ho a través del correu electrònic  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o a la bústia que trobaràs al vestíbul.
 • Pots participar a les activitats puntuals que promou l’AFA dins i fora de l’escola (festa de final de curs, festes tradicionals catalanes, xerrades…).
 • Pots posar a disposició de les comissions informació, projectes o contactes que puguin ser del seu interès.
 • Pots enviar un esdeveniment per apuntar al calendari o una notícia per compartir amb la resta de les famílies.

Assemblees

És important l’assistència a les assemblees on s’aproven els pressupostos per al curs, el tancament econòmic del curs anterior, es renoven els càrrecs de la Junta cada dos anys (Assemblea General) i es porten a votació aspectes generals del funcionament de l’AFA (Assemblea General i Assemblees extraordinàries si s’escau). L’Assemblea General es convoca un cop l’any al mes de novembre. Les Assemblees Extraordinàries es convoquen segons les circumstàncies i amb antelació suficient perquè tothom se n’assabenti.

Per a mantenir-te informat

Per estar al dia de les darreres novetats, et recomanem consultar aquest lloc web de manera regular.

És important que mantinguis una adreça de correu electrònic vàlida per poder-te enviar les novetats. Ens la pots facilitar per a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..